Mengenai haiwan

Oystercatcher Eurasia (ostralegus Haematopus) - - - -

Pin
Send
Share
Send


Nama Latin:Ostralegus hematopus
Nama Inggeris:Oystercatcher
Skuad:Charadriiformes
Keluarga:Magpie Waders (Haematopodidae)
Panjang badan, cm:40–45
Wingspan, cm:80–86
Berat badan, g:380–700
Ciri khas:pewarna bulu, bentuk dan pewarna paruh, kaedah pengambilan makanan ternakan, suara
Nombor, seribu pasang:219–261,5
Status Pengawal:BERNA 3, BONN 2
Habitat:Spesies yang tinggal di sepanjang pantai laut dan laut
Pilihan:Penerangan Rusia mengenai spesies ini

Burung yang kompak dengan paruh panjang dan besar dan kaki kuat yang berkadar dengan badan. Bulu warna hitam dan putih yang berbeza, paruh dan cakarnya berwarna merah jambu-oren, jelas kelihatan walaupun pada jarak jauh, dalam penerbangan di sayap anda boleh membezakan jalur berwarna cerah, iris berwarna merah. Tiada dimorphism seksual.

Pengedaran. Spesies yang bermigrasi dan sebahagiannya diselesaikan, 3 subspesies yang tidak diedarkan di seluruh wilayah Eurasia. Di Eropah, diedarkan terutamanya di pantai utara dan sungai besar, tidak terdapat di kebanyakan kawasan tengah dan selatan. Winters di sepanjang pantai Atlantik dan di Mediterranean. Di Itali, ia bersarang secara eksklusif di pantai utara Laut Adriatik; penduduk tempatan lebih daripada 100 pasang.

Habitat. Ia bersarang di pesisir berpasir, berbatu kecil atau di pantai berbatu, di sepanjang sungai, tasik, dan di tanah pertanian. Di Belanda, puing-puing pasir boleh dilihat pada polder.

Biologi. Meletakkan sarang di tempat kecil semula jadi yang kecil di tanah, meratakannya dengan kerikil dan kerang. Pada bulan April-Jun ia meletakkan 2-5 coklat telur merah atau abu-abu dengan bintik-bintik hitam coklat. Bersungguh-sungguh menggabungkan dengan camar dan tern. Hampir hanya wanita mengambil bahagian dalam inkubasi, ia berlangsung 24-35 hari. Young menjadi terbang kira-kira sebulan. Diet terdiri daripada serangga, cacing, ikan kecil, krustasea dan pelbagai moluska.

Fakta menarik. Dengan paruh yang kuat, seekor mamai dengan mudah dapat menangkap mangsa yang terkubur di tanah dan cangkang terbuka moluska.

Keselamatan. Populasi selatan tempatan kecil dalam tempoh pembiakan diancam oleh aktiviti pelancongan berlebihan.

Common Magpie (Ostralegus hematopus)

Foto deposit
  • Mengenai Saham Foto
  • Rancangan dan harga kami
  • Penyelesaian perniagaan
  • Blog Deposit Foto
  • Program rujukan
  • Program afiliasi
  • Program API
  • Pekerjaan
  • Imej Baru
  • Imej Percuma
  • Pendaftaran Pembekal
  • Jual gambar stok
  • Bahasa Inggeris
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Rusia
  • Italiano
  • Português
  • Bahasa Polski
  • Nederlands
  • 日本語
  • Česky
  • Svenska
  • 中文
  • Turkçe
  • Español (Mexico)
  • Ελληνικά
  • 한국어
  • Português (Brasil)
  • Magyar
  • Ukraine

Pin
Send
Share
Send